Overlappingsprofiel VMZINC® op houten draagstructuur

 

Overlappingsprofiel VMZINC® verenigt al haar troeven in een budgetvriendelijke gevelbekleding.


De nieuwe bekleding Overlappingsprofiel VMZINC® is beschikbaar in 2 dieptes en 6 oppervlakteaspecten.

Zink is een natuurlijk materiaal met een exclusieve structuur en uniek aspect die smaakvolle combinaties natuursteen, gevelstenen, crepi, hout en andere materialen mogelijk maken.

Voor zowel renovatie als nieuwbouw is een voorzetgevel met degelijke isolatie en een duurzame zinkbekleding van VMZINC een uitstekende economische en ecologische keuze.

Ons technisch adviesbureau kan u informatie geven op maat van uw project.

 

Oppervlakteaspecten: AZENGAR / QUARTZ-ZINC / ANTHRA-ZINC / PIGMENTO

 
Dikte 0,7 mm
Breedte 200 mm
Lengte 3 m
Dieptes 13 mm - 20 mm
Gewicht per eenheid 4,56 kg

 

 
Technicité

Deze techniek wordt verkocht in pakketvorm en is verkrijgbaar op stock bij de verdelers. Hierdoor kan de gevelbekleding tegen een competitieve prijs geplaatst worden.

Discrete

Het profiel heeft een dynamisch en expressief uitzicht en gaat harmonieus samen met traditionele bouwmaterialen.

  • Gevels van 90° (verticaal).

  • Gebouwen met een maximum hoogte van 30 meter. Contacteer ons Technisch adviesbureau.

  • Zowel renovatie als nieuwbouw.

 

Stappenplan

 

 

Zie stappen  

Stap 1

Etapes

De draagmuur

De draagmuur moet voldoende sterk en stabiel zijn om een voorzetgevel te kunnen dragen. De draagmuur mag niet doorweekt zijn en moet de mogelijkheid krijgen om na plaatsing van de isolatie en de gevelbekleding verder uit te drogen. De verluchte voortzetgevels in VMZINC zijn hiervoor bijzonder aangewezen.

Vorige stap Volgende stap

Stap 2

Etapes

De isolatie

De keuze, soort en dikte van de isolatie wordt mede bepaald door de beoogde thermische prestatie. De bevestiging van de isolatie aan de draagmuur gebeurt volgens de richtlijnen van de isolatiefabrikant. Voor een optimale prestatie is een doorlopende en winddichte isolatielaag vereist. Het type isolatie en de bouwvoorschriften zullen ook mede bepalen of een dampopen membraan dient te worden geplaatst.

Vorige stap Volgende stap

Stap 3

Etapes

Het kepergeraamte

Een kepergeraamte wordt na plaatsing van de isolatie opgetrokken. De verankering gebeurt door de isolatielaag in de draagmuur. Bijzondere aandacht moet worden geschonken aan het type verankering om koude bruggen tot een minimum te beperken. Tijdens het optrekken van het kepergeraamte moet gekeken worden naar een perfecte uitvlakking van de kepers voor een vlak eindresultaat. De keperdoorsnede en het aantal kepers worden bepaald door het gewicht en formaat van de gevelbekleding.

Vorige stap Volgende stap

Stap 4

Etapes

De gevelbekleding

De gevelbekleding in VMZINC wordt geplaatst conform de richtlijnen van de fabrikant. Het  Overlappingsprofiel VMZINC® wordt op houten kepers met vijzen bevestigd. De plaatsing van het Overlappingsprofiel gebeurt van boven naar beneden in horizontale rijen, de tand naar boven gericht. De onderlinge en zijdelingse verbinding van het Overlappingsprofiel VMZINC® gebeurt met een verbindingsstuk.

Vorige stap Volgende stap 

 

 

De raam en deur afwerkingen gebeuren door middel van universele gevelafwerkingsprofielen Unicprofile facade VMZINC®.

VMZINC organiseert opleidingen voor installateurs.