Staande naad VMZINC® -
warm dak op niet compatibel houten draagvlak


 

 

Met dit warm daksysteem kunt u ZINC PLUS met de Staande naad VMZINC® techniek op niet compatibel draagvlak monteren zonder de onderzijde van het ZINC PLUS te verluchten.

 

VMZINC Membrane

Het VMZINC Membrane is een dampopen waterdichte folie (functioneel tot 100°C) die wordt aangebracht tussen het ZINC PLUS en het niet compatibel draagvlak.

Ons technisch adviesbureau kan u informatie geven op maat van uw project.

 

Oppervlakteaspecten: Natuurlijk zink / AZENGAR / QUARTZ-ZINC / ANTHRA-ZINC / PIGMENTO

 
Dikte 0.7 of 0.8 mm
Gewicht* Kg/m² 5.66 – 6.47 kg/m²
Helling Van 3° (5%) tot 75°

 

 
 
Technicité

Geen verluchting nodig, noch incompatibiliteitsrisico’s met de opbouw: een foutloze dakconstructie, goed geïsoleerd, dun en compact. En dit zelfs op een niet traditionele dakopbouw.

Discrete

Dankzij ZINC PLUS is een fijnere dakafwerking mogelijk,zeker in combinatie met de Staande naad G3 afwerkingen, krijgt u een strak belijnd dak.

Toepassingsgebied
 
 • Daken vanaf 3° helling (5%) tot 75°.
  Binnenklimaatklasse 1, 2 en 3.
  Zowel voor verbouwingen als nieuwbouw.

Bijzonderheden van deze techniek
 
 • De plaatsing van een dampscherm is verplicht. De kwaliteit en type van het dampscherm wordt bepaald in functie van de hygrometrische klasse van het gebouw.
 • Het VMZINC Membrane wordt aangebracht tussen het ZINC PLUS en het niet-compatibel draagvlak. Plaatsing horizontaal of verticaal gestrekt en bevestiging door middel van plaatjes met de zelfklevende band van DuPontTM Tyvek® of evenwaardig alternatief. Overlap de banen van het VMZINC Membrane met 15 cm (volg de fijne stippellijn). Verkleef de banen steeds onderling met de geïntegreerde zelfklevende band. Voegen, overlappingen en eventuele beschadigingen moeten met deze zelfklevende band gedicht worden. Alle aansluitingen met andere materialen zoals beton of hout moeten door middel van een butyl of andere kleefband worden vastgemaakt. Het VMZINC Membrane mondt uit in de goot.
 • Alle elementen (draagconstructie, dampscherm, isolatie, ...) moeten correct worden gedimensioneerd om een goede werking in de dakconstructie te verzekeren.

Dragvlak
 
 • Hout of panelen, niet compatibel met zink (multiplex, OSB, enz.). Ze moeten gewaarborgd zijn voor daktoepassingen.

  Bij schroeven: min. dikte van 15 mm voor panelen & OSB en 18 mm dikte voor bebording.

  Bij nagels: min. dikte van 15 mm voor panelen, 18 mm dikte voor OSB en 24 mm voor bebording.

 • Bij renovatie moet de kwaliteit van het draagvlak nagegeken worden.

  Al de draagvlakken moeten vlak en droog zijn en moeten aan de windbelastingen voldoen. Weerstand minimum 50 daN/ klassieke bevestigingsklang of weerstand van minimum 95 daN/ bevestigingsklang bij Monoschroefklangen (dynamische testmethode).

  Het niveauverschil tussen de panelen mag de 1 mm niet overschrijden.

 
1 Binnenafwerking
2 Dampscherm (in functie van de binnenklimaatklasse van het gebouw)
3 Keper
4 Isolatie (naar keuze)
5 Houten panelen
6 VMZINC Membrane
7 Staande naad VMZINC® met ZINC PLUS
 
 • De banen worden bevestigd op de panelen met vaste klangen (meestal aan de kop van de baan) en over de rest van de baan met schuifklangen.

 • De voetaansluiting van de banen wordt steeds met de techniek van de ingesneden baan uitgevoerd.

 • Aan de bovenzijde kan de Staande naad met de traditionele techniek van het  sluitschuifje en de bijhorende uitsnijding van de banen afgewerkt worden of met de nieuwe vereenvoudigde Nok G3.

Voor meer details over de bevestigingsklangen, raadpleeg onze technische brochure.

 

VMZINC organiseert opleidingen voor installateurs.