VMZ Staande naad - niet-verluchte gevel op sandwichpaneel met geïntegreerde metalen strook

 

VMZ Staande naad is toepasbaar in gevel en dak. Zijn esthetiek zorgt voor een uniek lijnenspel, het creërt een ritme op het gebouw. Verschillende baanbreedtes zorgen voor nog meer verscheidenheid en creativiteit op de gevel. Daarnaast is ook de combinatie van verschillende tinten mogelijk. De Staande Naad kan gebruikt worden om gebogen, rechte of complexe vormen te bekleden. Download gratis standaard details in pdf of dwg formaat.

Om een lange levensduur van het zink te garanderen, moet er achter de gevelbekleding een verluchte ruimte voorzien worden. Zink is zeer duurzaam en vraagt geen onderhoud. Zijn esthetiek blijft behouden gedurende zijn lange levensduur. Daarna is het materiaal recycleerbaar.

Ons technisch adviesbureau kan u informatie geven op maat van uw project.

 

ZINC PLUS is aan de onderzijde beschermd en is beschikbaar in de volgende oppervlakteaspecten: Natuurlijk VMZINC / AZENGAR / QUARTZ-ZINC / ANTHRA-ZINC / PIGMENTO

 
dikte 0,8 mm
Nuttige breedte 430 mm
Toepassingsgebied 75° tot oversteken
Nuttige lengte 4-6 m
 
Economical

Economisch: Door het gebruik van grote banen kan deze techniek snel geplaatst worden. Ons uitgebreid netwerk van verdelers kan op korte termijn een bestelling op maat leveren. Het plaatsen van dit systeem vraagt de nodige vakkennis. Het product heeft een lange levensduur, is onderhoudsvriendelijk en is hierdoor een grote meerwaarde voor het gebouw.

Discrete

Esthetiek: Dankzij de mogelijkheid om verschillende baanbreedtes te gebruiken, krijgt het dak of de gevel een uniek uitzicht. De techniek laat ook mooie afwerkingen toe.
VMZ Staande naad heeft een tijdloos maar uniek karakter.

 
 

 

 • Gevelbekleding met VMZ Staande naad, horizontaal of verticaal.

 • Op isolatiepanelen van het type ISOTEC LINEA met geïntegreerde metalen strook.

 • Maximale nuttige breedte voor de VMZ Staande naad bedraagt 430 mm.

 • Gebouwen met binnenklimaatsklasse 1, 2 en 3.

   


Bijzonderheden van deze techniek

 

Dit systeem van niet-verluchte gevelbekleding laat toe om het ZINC PLUS rechtstreeks tegen het VMZINC Membrane te plaatsen, onmiddellijk tegen het isolatiepaneel.

 • Een ononderbroken dampscherm moet geplaatst worden achter de isolatie.

 • Indien het dampscherm geïntegreerd is, moeten de panelen perfect luchtdicht tegen elkaar afgewerkt worden. Een damp-remmende tape moet verplicht worden gekleefd op de naden.

 • De kwaliteit van het dampscherm wordt bepaald in functie van de klimaatklasse van het gebouw en van de bestanddelen van het systeem.

 • Het VMZINC Membrane wordt geplaatst tussen het ZINC PLUS en het isolatiepaneel, met een overlap van 150 mm. Het VMZINC Membrane moet het water langs de buitenzijde van de gevel afvoeren. Gelieve de richtlijnen voor plaatsing van het VMZINC Membrane te volgen.

   


Draagstructuur
 
 • Het oppervlak van het paneel moet vlak en glad zijn.
 • Het paneel dient als draagstructuur voor de VMZ Staande naad, daarom moet deze de trekkrachten van de bevestigingsklangen kunnen weerstaan gedurende de ganse levensduur.

 • De panelen zijn voorzien van een metalen strook met openingen voor de kop van de schroeven, zodoende dat er geen perforatie is voor de bevestiging.

 • De panelen hebben een technische goedkeuring en een CE-markering. De productie is gecertifieerd volgens ISO 9001:2000.

 • Het geheel van de panelen en ook hun weerstand tegen scheuren zijn gegarandeerd over de tijd (de levensduur van de gevelbekleding), indien de technische aanbevelingen van de fabrikant gevolgd werden en dit zelfs in vochtige omstandigheden.

   

   

  N.B. Informatie met betrekking tot de plaatsing van isolatie en de elementen die het system samenstellen, zijn indicatief. De plaatsing van alle bestanddelen dient conform te zijn aan de aanbevelingen van de betreffende fabrikanten. 

   

 

1 Dragende structuur
2 Ononderbroken dampscherm
3 Paneel met geïntegreerde metalen strook (type ISOTEC LINEA)
4 VMZINC Membrane (aanbevolen)
5 VMZ Staande naad in ZINC PLUS

 

Voor meer details over de bevestigingsklangen, raadpleeg onze technische brochure.

VMZINC organiseert opleidingen voor installateurs.