VMZINC & BREEAM®

Het BREEAM®-systeem wil de impact van een gebouw op zijn omgeving beperken en tegelijk de levenskwaliteit van de gebruikers of de werknemers verbeteren.

Wat is de BREEAM®-methode?

Wat is de BREEAM®-methode?

Dit referentiesysteem wil de impact van een gebouw op zijn omgeving beperken en tegelijk de levenskwaliteit van de gebruikers of de werknemers verbeteren. Er zijn vijf certificeringsniveaus: aanvaardbaar, goed, heel goed, uitstekend en uitzonderlijk.

De BREEAM-methode is gestructureerd in 9 families van criteria (zie afbeelding).

VMZINC & het BREEAM®-systeem

VMZINC & het BREEAM®-systeem

Duurzaam, recycleerbaar, met BRE Environmental-profielen en klasse A (of meestal A+) volgens greenbooklive enz. De VMZINC-systemen hebben tal van troeven waardoor ze bijdragen aan het verkrijgen van een BREEAM®-certificering voor het gebouw waarin ze worden gebruikt.

De VMZINC-oplossingen worden gebruikt in gebouwschiltoepassingen of soms ook in interieuroplossingen en dragen in het bijzonder bij aan vier families van BREEAM®-criteria (zie tabel).

Criterium BREEAM® 2.0 :2011Voodeel VMZINCToegangs-punt
Materialen
 
 
BRE Environmental Profiles beschikbaar voor de oplossingen van VMZINC1
Klasse A+ (of, minder frequent, A) van de VMZINC-oplossingen in het Greenbook Live1
ISO 14001-certificaat voor alle productiesites van de VMZINC-oplossingen1
AfvalGedurende de implementaties weinig zinkoverschotten, die 100% recycleerbaar zijn (afvalpercentage = 5% à <<<1,9 ton/100 m²)4
Energie
 
 
Compatibiliteit van de VMZINC-systemen met de krachtigste isolerende materialen (rendement, dikte)*
Beperkte thermische punten aan de oppervlakte van de VMZINC-systemen.*
Fotovoltaïsch afdekkingssysteem met staande naad van VMZINC5
Gezondheid
 
Protocol AFSSET COV/formaldehyde voor de binnenoplossing VMZ Opus1
Klasse A+/COV/Formaldehyde (Frans decreet van 23 maart 2011 op de wettelijke etikettering)1


*De VMZINC-oplossingen spelen een rol in het thermische rendement van de gebouwschil, maar kunnen op zich geen punten behalen.

VMZINC & LEED®

Het LEED®-systeem, Leadership in Energy and Environmental Design, is het referentiesysteem voor duurzame bouw dat werd ontwikkeld door de Verenigde Staten

VMZINC & HQE®

Het HQE®-systeem streeft ernaar de milieueffecten van nieuwe of bestaande gebouwen te beperken en de gezondheid en het comfort te optimaliseren.

Zink en duurzaamheid

Met zink kies je voor een volledig recycleerbaar materiaal dat een levenslange oplossing biedt en een gebouw vlot laat voldoen aan de belangrijke duurzaamheidsstandaarden. 

De kwaliteiten van zink

Zink is een flexibel en natuurlijk materiaal dat zich eenvoudig laat bewerken en plooien. Het is een nobel en zeer duurzaam materiaal dat zeer onderhoudsvriendelijk is.